Kosten

Gratis Juridisch Spreekuur

Betaalbare rechtshulp voor iedereen. Dat is het uitgangspunt. Daarom houdt Advocaten Fischer-Fuhler twee keer per week het gratis juridisch spreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Uurtarief naar persoonlijke omstandigheden

In beginsel werken de medewerkers van Advocatenkantoor Fischer-Fuhler op basis van een uurtarief. Bij het bepalen van het uurtarief wordt rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden. Als uw situatie zich daarvoor leent, worden er bijzondere afspraken gemaakt over de facturering. Bij de factuur ontvangt u altijd een urenspecificatie, zodat u precies weet waarvoor u betaalt. Tijdens het eerste - gratis en vrijblijvende - gesprek, wordt gesproken over de eventuele kosten. Als het mogelijk is maken wij meteen een inschatting van het verloop van de procedure. Dan weet u gelijk waar u aan toe bent.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kunnen de kosten wellicht door deze verzekering worden gedekt. Neem contact op met uw verzekeraar om na te gaan of het geschil onder de dekking van de verzekering valt. Vraag ook of Advocatenkantoor Fischer-Fuhler u op basis van de polis mag bijstaan. Als de verzekeraar het geschil accepteert, worden alle kosten tot een bepaald bedrag door de verzekeraar voldaan. Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, neem dan de gegevens van deze verzekering mee naar het eerste gesprek.

Pro Deo Advocaat

Heeft u geen rechtsbijstandverzekering en bent u niet in staat om het uurtarief te betalen, dan kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. U wordt dan bijgestaan door een ‘Pro Deo Advocaat’. Dit houdt in dat de overheid het grootste deel van de advocaatkosten betaalt. Zelf betaalt u een kleine eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw financiële situatie.

Rechtshulp voor iedereen

Het uitgangspunt van Advocatenkantoor Fischer-Fuhler is dat recht voor iedereen haalbaar en betaalbaar moet zijn. Twijfelt u of u een advocaat zelf moet betalen en of u hiertoe in staat bent? Maak gewoon een afspraak en bespreek uw situatie.

Neem contact op