Bent u van plan om te scheiden? Of bent u inmiddels gescheiden en lukt het niet om een ouderschapsplan op te stellen of afspraken te maken over de alimentatie? Als u het belangrijk vindt om goede afspraken voor nu en de toekomst te maken, dan is mediation wellicht iets voor u.

Het belang van de kinderen

Vooral bij geschillen in de familierechtelijke sfeer, zoals echtscheidingen waarbij kinderen zijn betrokken, is het belangrijk dat u en uw ex-partner met elkaar in gesprek blijven. Ook als er sprake is van allerlei meningsverschillen. Het is in het belang van de kinderen dat er een goede oplossing komt voor het geschil.

Zelf afspraken maken

Bij procederen zal een rechter een beslissing nemen. Meestal voelt een van beide partijen zich daarbij de verliezer, maar vaak ook allebei. Steeds vaker wordt daarom gekozen om zelf afspraken te maken door middel van mediation. Bij mediation houden u en uw ex-partner zelf de regie. Zo kunt u samen afspraken maken. Afspraken waarbij beide partijen zich goed voelen.

Mediators Federatie Nederland

Bent u op zoek naar een gekwalificeerde, onafhankelijke en onpartijdige mediator? Advocatenkantoor Fischer-Fuhler staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de Mediators Federatie Nederland.

Mediation iets voor u?

Neem voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek contact met ons op, zodat we kunnen bespreken of mediation bij u past.

Neem contact op